Пекарна

Всяка сутрин от ранни зори нашите хлебари и сладкари се трудят за да приготвят над 16 вида хляб с квас и многобройни закуски и сладкарски произведения. Ръчно оформяме всеки хляб и всяка курабийка. Не използваме нищо излишно. Печем голяма част от хляба на табан - каменна плоча - както са го правили нашите предци. В сладкишите използваме само натурални подсладители, като кафява захар, мед и агаве. Работим предимно с пълнозърнести брашна и не използваме прахчета и изкуствени оцветители.

Слънце Луна е пионер в производството на натурално пълнозърнесто брашно. Ние затворихме цикъла на произдводството на хлебни произведения и разполагаме със собствена каменна мелница където ежедневно мелим брашно от древни сортове пшеница като лимец, спелта, емер, корасан (камут), ръж. Произвеждаме също и брашна от безглутенови култури.


Пекарната Слънце Луна е разположена в сърцето на София в една от най-старите фурни на табан строена още през 1934.Старата и красива сграда е известна и с един от най-популярните графити в София, който създохме съвместно с емблематичния график артист Насимо. Там, освен нашата хлебопекарна се намира и сладкарската ни работилница както и малък фирмен магазин.Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки